Skip to main content
Penne met tomatensaus
Penne met tomatensaus

Penne met tomatensaus

3.6
(330)

Bestrooi aan het einde ieder bord met wat provolone en salie voor de liefhebbers.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Vleestomaat

½ sprig

Verse rozemarijn

4 leaves

Verse salie

½ unit

Tomatenpuree

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

50 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories617 kcal
Energy (kJ)2581.5 kJ
Fat29 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber13 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de vleestomaat in parten.
2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijn en salie fijn.

3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het grootste deel van de salie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de vleestomaat en zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Voeg 100 ml water per persoon toe.
5

Voeg 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook.

Voeg de provolone toe.
6

Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg de helft van de provolone toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer met de overige provolone.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige provolone. Garneer voor de liefhebbers met de overige salie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes