Skip to main content
Penne with Meatballs in Creamy Cheese Sauce

Penne with Meatballs in Creamy Cheese Sauce

with leek & semi-dried tomatoes

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Tags:
Family
Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¾ piece

Leek

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Mosterd)

3 piece

Beef-pork meatballs

20 g

Semi-dried tomatoes

1 pinch

Nutmeg

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature cheese

g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4209 kJ
Calories1006 kcal
Fat57 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate83 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Grater
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Gehakballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal daarna uit de pan.

Prei stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Saus maken
5

Voeg de kookroom, geraspte kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de gehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden.

This week's must-try HelloFresh recipes