Skip to main content
Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

in aubergine-roomsaus met zongedroogde tomaten en vers basilicum

4.5
(112)

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Eggplant

90 g

Penne

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)

50 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil

(May be present: Selderij)

20 g

Arugula

½ bulb(s)

Burrata

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 milliliters

Basil crème

30 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Balsamic vinegar

60 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3835 kJ
Calories917 kcal
Fat48.5 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate87.9 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein26.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

 

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de kookroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de penne, de aubergine en de basilicumcrème door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden.
  • Verdeel de burrata over de pasta.
  • Garneer met de walnootstukjes, de rucola en het basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

This week's must-try HelloFresh recipes