In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Eggplant
35 g
Semi-dried tomato mix
180 g
Penne
(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)
½ sachet(s)
Italian seasoning
0.99 teaspoon
Ground paprika
50 milliliters
Heavy cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
5 g
Fresh basil
60 g
Arugula & lamb's lettuce
15 g
Grated mature cheese
½ tablespoon
Balsamic vinegar
60 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Flour
1.5 tablespoon
Olive oil
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram pasta per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola en veldsla over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de geraspte kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne op de rucola en veldsla. Garneer met de overige kaas en het overige basilicum.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.