Skip to main content
Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie
Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie

Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie

en gezouten amandelen

In dit gerecht proef je een klassieke combinatie uit het Midden-Oosten met ingrediënten als aubergine, yoghurt en granaatappelpitten. Met de verse munt en bladpeterselie maak je frisse kruidenyoghurt, waarmee je het gerecht samen met de gezouten amandelen extra op smaak brengt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

½ stuk(s)

Aubergine

4 leaves

Verse munt

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

50 gram

Volle yoghurt

50 gram

Spinazie

20 gram

Granaatappelpitten

10 gram

Amandelen

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2339 kJ
Energie (kcal)559 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels19 g
Eiwitten16 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Aubergine bereiden
2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel indien de aubergine aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenyoghurt maken
3

Snijd ondertussen de verse munt en bladpeterselie fijn. Roer van beide kruiden een klein gedeelte door de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

Spinazie bereiden
4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerend in 2 - 3 minuten slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

Parelgerst toevoegen
5

Voeg de parelgerst en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Haal de pan van het vuur, meng de extra vierge olijfolie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige verse kruiden, de granaatappelpitten en de gezouten amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Turkse pide met rundermerguez

Turkse pide met rundermerguez

met groene pepers en zoetzure rode ui
Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

met pecannoten, verse salie en rozijnen
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Groene risotto met ham en spinaziepesto

Groene risotto met ham en spinaziepesto

met gegrilde courgette, citroen en vers basilicum
Geroosterde bloemkool met champignonsaus

Geroosterde bloemkool met champignonsaus

met parmigiano reggiano en aardappelpartjes
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden
Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

met zelfgemaakte roomsaus
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, spinazie en Thais basilicum
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

met tomatensaus en zelfgemaakte croutons
Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Casarecce alla norma

Casarecce alla norma

met aubergine, cherrytomaten en ricotta

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen