Heb je nog wat parelcouscoussalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Tomato
75 g
Giant couscous
(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
½ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
10 g
Pumpkin seeds
25 g
Lamb's lettuce
40 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
7.5 milliliters
Basil crème with oregano
40 g
Avocado dip
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.
Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Was de limoen grondig, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Maak in een saladekom een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette. Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano. Serveer de avocadodip ernaast.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.