Skip to main content
Panzanella met gerookte makreel en dille
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Sjalot

½ unit

Gele paprika

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

IJsbergsla

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains: Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse dille

(May be present: Selderij)

1 unit

Gerookte pepermakreel

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3494 kJ
Calories835 kcal
Fat45 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

Croutons maken
2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Makreel verdelen
4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

Panzanella maken
5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Speltwafels met oude kaas en avocado

Speltwafels met oude kaas en avocado

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce