Skip to main content

Pad Thai met garnalen en ei

met gezouten pinda's en koriander

Allergenen:
Schaaldieren
Ei
Pinda's
Vis
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

15 gram

Tamarinde saus

100 gram

Brede rijstnoedels

40 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

50 gram

Taugé

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Rietsuiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten101.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels5.7 g
Eiwitten25.3 g
Zout4.9 g
Potassium146.5 mg
Calcium23.1 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de koriander grof.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels.
  • Rasp de wotel op een grove rasp.
  • Snijd de limoen in parten.
2
  • Kook de noodles 5 – 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Meng in een kom de tamarinde, zoet-pittige chilisaus, Vietnamese saus, vissaus met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 tl rietsuiker.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de garnalen en knoflook 1 - 2 minuten aan.
3
  • Voeg de eieren toe en bak al roerend tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
  • Voeg de wortel en 1/3 van de taugé toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Verwarm de noodles mee en zet vervolgens het vuur uit.
  • Voeg de saus toe aan de pan en meng goed door.
4
  • Verdeel de pad-thai over de borden.
  • Verdeel de overige taugé erover.
  • Garneer met de pinda's en koriander.
  • Serveer met een partje limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders