Skip to main content
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

0.48 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Warmgerookte zalmsnippers

50 gram

Groene asperges

5 gram

Panko paneermeel

3 stuk(s)

Sinaasappelsap

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Gluten, Lupine, Mosterd, Noten)

15 gram

Aardbeiensaus

(Kan bevatten: Hazelnoten, Pinda's)

25 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)1323 kcal
Energie (kJ)5536 kJ
Vetten76 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten127.6 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels4.7 g
Eiwitten26.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Steelpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de peer in parten. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop 1/3 ei per persoon los in een kleine kom.

Plaattaart maken
2

Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over de helft van het bladerdeeg en beleg losjes met 1/3 van de courgette linten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei. Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 - 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.

Appelflap maken
3

Meng per persoon in een kom: 1/2 tl kaneel, 1/2 el boter en 1/2 el suiker. Verdeel de appel over de helft van het overgebleven bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei. Bak 15 - 20 minuten naast de plaattaart in de oven.

Aspergesoldaatjes maken
4

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met 1/2 el olijfolie per persoon, de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten (zie TIP). Laat daarna schrikken onder koud water. Meng in een saladekom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.

Tip: Hou je meer van een hardgekookt ei? Laat de eieren dan 2 minuten langer koken.

Serveren
6

Verdeel de verschillende gerechten over tafel en schenk de sinaasappelsap in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes, de verse geitenkaas en aardbeienjam met het zuurdesembrood. Serveer met de courgette-peer salade, plaattaart en appelflap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui