Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Havermout
40 g
Gele rozijnen
250 milliliters
Halfvolle melk
1.5 teaspoon
Gemalen kaneel
2 unit
Appel
1 unit
Honing
pinch
Zout
Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.
Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.
Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.