Skip to main content
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano

4.0
(434)

Oesterzwammen zijn een prima vleesvervanger. Door ze te scheuren in plaats van ze te hakken, blijft hun delicate, unieke textuur behouden.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Oesterzwammen

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse oregano

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2818 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.6 g
Potassium96.6 mg
Calcium21 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak nog 1 minuut,
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer regelmatig door. Voeg een scheutje water toe als de orzo te droog is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Champignons bakken
2
  • Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignonmix 5 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de oregano fijn.
  • Blus de champignons af met de wittewijnazijn. Voeg vervolgens toe aan de orzo.
  • Voeg de kruidenkaasblokjes en de helft van de oregano toe. Meng goed door en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Oesterzwammen bakken
3
  • Scheur ondertussen de oesterzwammen in kleine stukken.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak de oestezwammen 4 - 6 minuten.
  • Zet het vuur uit en roer de ketjap erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo met champignons over de borden.
  • Top af met de oesterzwammen en de burrata.
  • Garneer met de overige oregano.
  • Besprenkel de burrata met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders