Skip to main content
Orzosalade met sweet & sticky grillkaas

Orzosalade met sweet & sticky grillkaas

met cherrytomaten, limoen en tijm

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3435 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.6 g
Potassium683.3 mg
Calcium43.4 mg
Iron1.7 mg
Pan
Ovenschaal
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel de orzo na het koken dan af met koud water.

Tomaten roosteren
2
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en tomaten met een scheutje olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. 
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven.
  • Dep de kaas droog met keukenpapier en snijd in 3 plakken per persoon.
  • Pers het sap uit de limoen en snijd de peterselie fijn.
Kaas bakken
3
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de kaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Roer de helft van de honing erdoor. Voeg dan de tijm toe en breng op smaak met peper.
  • Blus de pan af met 1/2 el limoensap per persoon.

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel zout. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kaas voor een ander moment.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de orzo, komkommer en gegrilde groenten met de Siciliaanse kruidenmix, de extra vierge olijfolie, de overige honing, 2/3 van de peterselie en 1 el limoensap per persoon.
  • Verdeel de orzosalade over diepe borden. Leg de kaas erbovenop.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders