Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Met pecannoten en verse tijm

Lees meer

Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer en de meloen? Om het jou extra gemakkelijk te maken, hebben wij de pompoen voorgesneden. In combinatie met de orzo, verse tijm en grana padano is dit een heerlijke, verwarmende maaltijd voor dit seizoen.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 g

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

30 g

Pecannoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

300 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Grana padano, vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed door, om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere wok of hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 4 – 6 minuten of tot de pompoen gaar is. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.

5

Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna ook de pompoen en spinazie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten.