Skip to main content
Entrecote met mayonaise met truffelaroma
Entrecote met mayonaise met truffelaroma

Entrecote met mayonaise met truffelaroma

met champignons, Parmigiano Reggiano en spinazie-aardappelpuree

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Ribeye steak

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Shallot

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

¼ piece

Lemon

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Truffle-style mayonnaise

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3404 kJ
Calories814 kcal
Fat45.4 g
Saturated Fat18.1 g
Carbohydrate45.6 g
Sugar3 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein49.7 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Potato Masher
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de entrecote uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen 10 - 13 minuten. Voeg de spinazie toe en kook samen nog 1 minuut. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Paddenstoelen bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en paddenstoelen met het rozemarijntakje 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en het mosterdzaad toe en bak nog 2 minuten. 

Entrecote bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de entrecote 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het bakvet van de entrecote toe aan de paddenstoelen en roer goed door.

Tip: Bak de entrecote eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je entrecote het liefst eet.

Afmaken
4

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 6 partjes. Haal, wanneer de paddenstoelen klaar zijn, het rozemarijntakje uit de pan en zet het vuur uit. Roer 1/2 tl citroenrasp per persoon door de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met truffelaroma met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje kookvocht, de Parmigiano Reggiano en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de entrecote in plakken. Verdeel de aardapel-spinaziepuree over de borden en schep de paddenstoelen erop. Leg de entrecote erop en sprenkel de truffelsaus erover.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs