Skip to main content
Oosterse noedelsoep
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Met gepelde garnalen

3.7
(2,1K)

De noedels in dit gerecht heten glasnoedels. Normaal worden die gemaakt van tarwe maar de jouwe werden gemaakt van bonen. Dit gerecht is dus volledig glutenvrij! De groene currypasta brengt de soep op smaak en geeft, samen met de kokosmelk, een Oosterse toets aan het gerecht.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Peen

75 milliliters

Kokosmelk

20 g

Groene currypasta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

50 g

Glasnoedels

75 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories562 kcal
Energy (kJ)2351.4 kJ
Fat27 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate59 g
Dietary Fiber7 g
Protein16 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Pan
Pan with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

Snijd de peen in dunne plakken.
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd de peen in dunne plakken. Giet de kokosmelk in een kom en roer los met een vork.

Voeg de kokosmelk en het kokende water toe.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe, verkruimel het bouillonlokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de glasnoedels.

Voeg de garnalen toe.
4

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de garnalen toe en laat, afgedekt, 3 minuten koken.

5

Kook ondertussen de glasnoedels 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en besprenkel de glasnoedels met de overige zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

6

Scheur de spinazie klein, voeg toe aan de soep en laat al roerende slinken.

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen.
7

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen, maar houd een klein gedeelte achter voor garnering. Schenk de soep erover en garneer met de overige glasnoedels.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes