Skip to main content
Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3279 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten106.1 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels8.3 g
Eiwitten32.3 g
Zout5.5 g
Pan
Wok of hapjespan
Vergiet
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten roerbakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette en wortel in halve maantjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groenten met de Koreaanse kruidenmix 6 - 8 minuten.

 

Noedels koken
2
  • Kook ondertussen de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort met koud water.
  • Doe de noedels terug in de pan, voeg een scheutje zonnebloemolie toe en mix goed, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer de kant zonder huid in met 1 tl Vietnamese saus per persoon en besprenkel met gomasio (de overige gomasio kun je als topping gebruiken bij het serveren).
Vis bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Meng ondertussen de overige Vietnamese saus met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de vis erop en garneer eventueel met de overige gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders