Skip to main content
Vegetarische kipcurry met paksoi
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus

De plantaardige kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3521 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten23.6 g
Zout1.7 g
Potassium297.5 mg
Calcium63.8 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Groenten bakken
2

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen (zie Tip).

Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Vegetarische kip bakken
4

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 8 - 9 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Paksoi bereiden
5

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de steel als de bladeren van de paksoi grof. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders