Voor alle kleine en grote koks een feest om te eten. Het is makke-lijk te bereiden en aan tafel kan je je pitabroodje bouwen! De viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw die gevangen is in de Golf van Alaska door Joel en zijn maten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Peen
1 unit
Rode ui
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 unit
Mini-pitabroodjes
⅕ unit
IJsbergsla
2 unit
Viskoekjes met Franse kruiden
2 tablespoon
Naturel yoghurt
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peen in lengte in reepjes en de rode ui in fijne halve ringen.
Verdeel de peen sticks over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Beng op smaak met de oregano, peper en zout en bak 20 minuten in de oven. Leg de pitabroodjes in de laatste 6-8 minuten bij de peen in de oven.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui in 6 minuten krokant en haal van het vuur.
Haal de bladeren van de ijsbergsla los en bewaar 2 bladeren per persoon. Snijd de rest in fijne reepjes. Breng in een saladekom op smaak met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
Haal de rode ui uit de koekenpan. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de viskoekjes in 7 minuten, aan beide kanten bruin. Verwarm de rode ui in de laatste minuten mee.
Snijd de pitabroodjes open en vul met een blad ijsbergsla en de viskoekjes. Serveer met de peen sticks, de overige ijsbergsla en yoghurt.