Skip to main content
Mini-pita’s met viskoekjes en peen

Mini-pita’s met viskoekjes en peen

3.4
(279)

Voor alle kleine en grote koks een feest om te eten. Het is makke-lijk te bereiden en aan tafel kan je je pitabroodje bouwen! De viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw die gevangen is in de Golf van Alaska door Joel en zijn maten.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Peen

1 unit

Rode ui

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains: Gluten)

⅕ unit

IJsbergsla

2 unit

Viskoekjes met Franse kruiden

(Contains: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Vis)

2 tablespoon

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories731 kcal
Energy (kJ)3058.5 kJ
Fat29 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate83 g
Dietary Fiber11 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de peen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peen in lengte in reepjes en de rode ui in fijne halve ringen.

Besprenkel met olijfolie
2

Verdeel de peen sticks over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Beng op smaak met de oregano, peper en zout en bak 20 minuten in de oven. Leg de pitabroodjes in de laatste 6-8 minuten bij de peen in de oven.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui in 6 minuten krokant en haal van het vuur.

4

Haal de bladeren van de ijsbergsla los en bewaar 2 bladeren per persoon. Snijd de rest in fijne reepjes. Breng in een saladekom op smaak met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.

Verwarm de rode ui mee
5

Haal de rode ui uit de koekenpan. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de viskoekjes in 7 minuten, aan beide kanten bruin. Verwarm de rode ui in de laatste minuten mee.

Serveer met de peen, ijsbergsla en yoghurt
6

Snijd de pitabroodjes open en vul met een blad ijsbergsla en de viskoekjes. Serveer met de peen sticks, de overige ijsbergsla en yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes