Skip to main content
Milde tikka masala met tofu
Milde tikka masala met tofu

Milde tikka masala met tofu

4.0
(112)

Bij dit gerecht maak je zelf een curry door kruiden, yoghurt en tomatenpuree te mengen. Door dit aan te bakken, gaat je hele keuken zalig ruiken. Varieer eens op andere dagen met verschil-lende ingrediënten, zo heb je snel een lekkere curry op tafel staan.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Ui

1 unit

Tomaat

½ unit

Rode paprika

50 g

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Tomatenpuree

¼ unit

Komkommer

4 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

½ unit

Gekruide tofublokjes

(Contains: Selderij, Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

unit

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2613 kJ
Calories626 kcal
Fat32 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate55 g
Sugar16 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de groenten
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in parten en de paprika klein.

Maak de currypasta
2

Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt tot een currypasta.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de ui, aardappelen, tomaat, paprika en zelfgemaakte currypasta toe en bak al roerende 2 minuten.

Voeg 150 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan
4

Voeg 150 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat de tikka masala 17 - 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe.

5

Snijd ondertussen de komkommer in plakken en hak de koriander grof.

6

Voeg in de laatste 3 minuten de tofublokjes toe aan de tikka masala en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de komkommer en garneer met de koriander en overige yoghurt
7

Verdeel de tikka masala over de borden. Serveer met de komkommer en garneer met de koriander en overige yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes