
Bij dit gerecht maak je zelf een curry door kruiden, yoghurt en tomatenpuree te mengen. Door dit aan te bakken, gaat je hele keuken zalig ruiken. Varieer eens op andere dagen met verschil-lende ingrediënten, zo heb je snel een lekkere curry op tafel staan.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Ui
1 unit
Tomaat
½ unit
Rode paprika
50 g
Naturel yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ can
Tomatenpuree
¼ unit
Komkommer
4 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
½ unit
Gekruide tofublokjes
(Contains: Selderij, Soja, Tarwe)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
unit
Peper en zout

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in parten en de paprika klein.

Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt tot een currypasta.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de ui, aardappelen, tomaat, paprika en zelfgemaakte currypasta toe en bak al roerende 2 minuten.

Voeg 150 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat de tikka masala 17 - 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken en hak de koriander grof.
Voeg in de laatste 3 minuten de tofublokjes toe aan de tikka masala en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tikka masala over de borden. Serveer met de komkommer en garneer met de koriander en overige yoghurt.