Skip to main content
Mediterrane vissoep met grote garnalen
Mediterrane vissoep met grote garnalen

Mediterrane vissoep met grote garnalen

met zelfgemaakte toastjes en gerookte-paprikamayonaise

Dit recept is geïnspireerd op het klassieke Franse visgerecht bouillabaisse. Je maakt zelf een bouillon van de schaal van de garnalen, wat zorgt voor een intense en authentieke smaak, die je direct meeneemt naar het zuiden!

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

50 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Gepelde grote garnalen

1 stuk(s)

Laurierblad

0.99 tl

Gemalen kurkuma

1.2 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

35 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

0.24 tl

Gerookt paprikapoeder

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

25 gram

Geraspte emmentaler

Zelf toevoegen

450 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)1039 kcal
Energie (kJ)4347 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers14 g
Vezels14.3 g
Eiwitten54 g
Zout8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Kleine kom
Sieve
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart en snijd de venkel in grove stukken. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Halveer de wortel in de lengte en snijd in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken. Pel de gemarineerde garnalen en bewaar de schil.

Tip: Je hoeft de wortel en de uit niet fijn te snijden - ze worden later gemixt.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de schil van de garnalen, venkel, aardappel, wortel, ui, laurier en de helft van de knoflook toe. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de tomatenpuree en de visbouillon. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten koken.

Tip: De schil van de garnalen geeft extra smaak aan je soep! Je pureert ze mee en zeeft ze er later weer uit. Wil je dit liever niet? Laat de schilletjes dan achterwege.

Brood bakken
3

Pers ondertussen de sinaasappel uit. Snijd per persoon 1 reepje van de citroenschil met een dunschiller. Voeg de schil en 1/2 el sinaasappelsap per persoon toe aan de soep. Snijd de citroen in parten. Snijd de demi-baguette in plakken van 1 - 2 cm dik. Meng de plakken op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de plakjes baguette 8 - 10 minuten in de oven tot knapperige toastjes.

Sausje maken
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl paprikapoeder, 1/4 tl gerookt paprikapoeder, de overige knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik.

Tip: Het gerookt paprikapoeder heeft een sterke smaak. Voeg dus niet te veel toe en proef tussendoor.

Soep maken
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Giet de soep door een zeef in een andere pan en druk al de overgebleven stukken in de zeef goed aan zodat alle sappen in de pan terechtkomen. Zet de pan opnieuw op middelmatig vuur en voeg de vismelange en de garnalen toe. Kook 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg ze vlak voor serveren toe.

Serveren
6

Verdeel de paprikamayonaise over de toastjes en verdeel de geraspte emmentaler erover. Verdeel de soep over diepe borden en garneer eventueel met de venkelloof. Serveer met de toastjes en partjes citroen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel