Skip to main content
Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

2 porties | met bruschettadip en knoflook-yoghurtsaus

4.4
(126)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten53.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.4 g
Potassium80.9 mg
Calcium3.8 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het Turks brood 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

 

3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de bruschettadip met de tomaat.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie.
  • Breng zowel de bruschetta-tomaatmix als de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het Turks brood open en beleg met de slamix, de bruschetta-tomaatmix en kip.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders