Skip to main content
Smashed potatoes met kaas en spekreepjes
Smashed potatoes met kaas en spekreepjes

Smashed potatoes met kaas en spekreepjes

om te delen | met uienchutney, zure room en bieslook

5.0
(14)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

100 gram

Spekreepjes

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels6.5 g
Eiwitten22.2 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aardappelen in de breedte en voeg toe aan een ovenschaal.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep om en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de ovenschaal, met de snijkant naar beneden.
  • Pel de knoflook. Wikkel de knoflook met 1/4 el olijfolie in een klein stukje aluminiumfolie.
2
  • Rooster de aardappelen 20 minuten bovenin de oven.
  • Haal de aardappelen na 20 minuten uit de oven en plet ze lichtjes met de bodem van een kom.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie en bak ze in 10 - 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Bak de in aluminiumfolie gewikkelde knoflook de laatste 10 - 12 minuten mee in de oven.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spekreepjes toe. Bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  • Plet de knoflook in een kom met een vork.
  • Voeg 2/3 van de bieslook en de zure room toe en meng goed.
4
  • Haal de aardappelen wanneer ze gaar zijn uit de oven en schep de uienchutney eroverheen. Bestrooi met de Italiaanse kaas.
  • Bak de aardappelen nog 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de aardappelen met kaas uit de oven en schep ze in een serveerschaal.
  • Voeg een paar flinke scheppen kruidenroom aan toe. Verdeel de spekreepjes en de overige bieslook over het geheel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders