Skip to main content
Overnight oats op 3 manieren

Overnight oats op 3 manieren

3x ontbijt voor 2 personen | met appel-kaneel, pistache-framboos en kiwi-kokos

3.9
(162)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gevarieerd en lekker ontbijten met 3 variaties op overnight oats. De benodigdheden? Havermout, chiazaad, vers fruit, nootjes, andere lekkere toppings en meer. Voeg daar een beetje geduld aan toe en je hebt in 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Haver
Walnoten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

400 gram

Havermout

(Bevat: Haver Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Groene kiwi

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Energie (kcal)1578 kcal
Energie (kJ)6602 kJ
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten199.2 g
waarvan suikers63.3 g
Vezels27.8 g
Eiwitten55.3 g
Zout1.9 g
Kom
Vershoudfolie
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, het chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het liefst een nacht, maar minimaal 6 uur, weken in de koelkast.
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng 2/3 van de appelblokjes, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout. 
  • Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de overige appelblokjes en de walnootstukjes. 
3
  • Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
  • Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de pistachenoten en de overige frambozen.
4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
  • Voeg 1 el limoensap en 1/3 kokosrasp toe aan elke kom en meng met de overnight oats.
  • Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de kiwi en overige kokosrasp. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders