Skip to main content
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

4 personen | met stokbrood, charcuterie en dipgroenten

Niets gezelliger dan 's winters samen kaasfonduen! Dus haal je fonduestel uit de kast en trommel je vrienden op, want met deze box zet je de lekkerste zelfgemaakte kaasfondue op tafel voor 4 personen. Ook aan de rest is gedacht: van stokbrood en krieltjes tot groenten en vleeswaren. Het feest kan beginnen!

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Haver

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Grated emmentaler

(Contains: Melk (inclusief lactose))

300 g

Grated Gruyère DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

375 milliliters

White wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 pinch

Nutmeg

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Cornstarch

(May be present: Gluten)

1 piece

White baguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

250 g

Chestnut mushrooms

360 g

Broccoli

1 piece

Romano pepper

80 g

Serrano ham

400 g

Baby potatoes

8 slice

Ham

¼ piece

Lemon

1 piece

Wholegrain baguette

(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge, Haver May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Italian seasoning

250 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)12169 kJ
Calories2908 kcal
Fat137.8 g
Saturated Fat83.9 g
Carbohydrate237.4 g
Sugar16 g
Dietary Fiber30.4 g
Protein171 g
Salt14.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Whisk
Saucepan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en verkruimel het bouillonblokje erboven. Was ondertussen de krieltjes en halveer eventueel de grotere krieltjes. Voeg toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet de krieltjes daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een tweede pan met deksel. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes (zie Tip). Voeg de broccoli toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten (4 minuten voor beetgaar en 6 voor een zachtere bite). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: De stam van de broccoli kun je ook in de kaasfondue dippen! Schil de stam, snijd in blokjes en kook mee met de broccoliroosjes.

Bakken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons (ongesneden) 4 - 6 minuten. Voeg halverwege de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de stokbroden ondertussen in de voorverwarmde oven en bak in 5 - 6 minuten krokant en goudbruin.

Voorbereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in stukken van 2 - 3 cm. De stukken moeten op jouw fonduevork passen. Snijd de citroen in 4 partjes en pers 1 citroenpartje uit boven een kom. Meng in een andere kom de maizena met 1/2 el water. Roer goed zodat eventuele klontjes oplossen. Rasp 2 mespuntjes nootmuskaat.

Fondue maken
5

Voeg 1/2 el olijfolie toe aan een fonduepan of grote steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en het citroensap en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg de geraspte kazen in delen toe aan de pan en laat smelten. Roer alles continu goed door met een garde. Voeg het maizenamengsel toe en blijf goed roeren. Breng de kaasfondue voorzichtig aan de kook, maar zet het vuur direct laag als het gaat pruttelen. Laat op laag vuur 1 - 2 minuten verder sudderen (zie Tip).

Tip: Laat de kaasfondue niet langer dan 2 minuten pruttelen, maar zet de pan gelijk op de gedekte tafel. De fondue kan beginnen!

Serveren
6

Zet de pan met kaasfondue op tafel en houd eventueel warm op een houder met een theelichtje of een rechaud (zie Tip). Serveer de broccoli, champignons, paprika, cherrytomaten en krieltjes in aparte kommen. Rol de serrano- en achterham op en leg de rolletjes op een mooi bord. Snijd de stokbroden in stukjes en dippen maar!

Tip: Heb je niks om de fonduepan warm te houden en begint de kaas al een beetje te stollen? Zet de pan dan kort terug op het vuur en verwarm al roerend tot de fondue weer zacht is.

More delicious recipes with similar ingredients

Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Grillo (2019, Italië) als extra

Grillo (2019, Italië) als extra

75 cl | Frisse witte wijn met een fruitig bouquet en kruidige tonen
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions