Skip to main content
Gevulde pompoen met cheesy orzo
Gevulde pompoen met cheesy orzo

Gevulde pompoen met cheesy orzo

met verse kruiden, parmezaankrieltjes en geitenkaasballetjes met honing

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Flespompoen roosteren
  • Orzo voorbereiden

20 - 25 minuten voor serveren:

  • Krieltjes roosteren
  • Flespompoen afmaken
  • Salade maken
Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Flespompoen

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 tl

Paprikapoeder

20 gram

Uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Gesneden ui

¼

Tomatenpuree

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

25 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

30 gram

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5972 kJ
Energie (kcal)1427 kcal
Vetten73.7 g
waarvan verzadigd37.5 g
Koolhydraten148.1 g
waarvan suikers47.5 g
Vezels21.6 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.8 g
Potassium520 mg
Calcium116 mg
Iron160 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pompoen bereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bereid de bouillon.
  • Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Leg de pompoen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven.
  • Wel ondertussen de cranberry's in een kleine kom met warm water.
Orzo maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, orzo, het paprikapoeder, de salie en tomatenpuree met de helft van de tijm 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en dek de hapjespan af. Kook 8 - 10 minuten.
  • Roer de uienchutney, zongedroogde tomaten en roomkaas door de orzo. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan.
Krieltjes roosteren
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi over een bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de krieltjes erop en besprenkel met de de olijfolie. Bestrooi met de overige tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 - 20 minuten in de oven. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appel met de suiker 5 - 6 minuten. Haal de koekenpan van het vuur en bewaar apart.
Pompoen afmaken
4
  • Hol, wanneer de pompoen klaar is, de pompoen uit met een lepel. Laat ongeveer 1 1/2 cm aan de randen over. 
  • Snijd het vruchtvlees grof. Voeg het vruchtvlees toe aan de orzo en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Vul de pompoen met de orzo.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Bestrooi de pompoen met de Red Leicester en de hazelnoten. Rooster nog 10 - 15 minuten in de oven.
Salade maken
5
  • Snijd de verse kruiden fijn. Giet de cranberry's af.
  • Verdeel de sla over een groot bord. 
  • Verdeel de gebakken appel, geitenkaas en cranberry's eroverheen.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
Serveren
6
  • Serveer de pompoen op een groot bord. Bestrooi met de helft van de verse kruiden.
  • Garneer de krieltjes met de overige verse kruiden.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei