Skip to main content
Sides - Indian Summer - Make your own naanbrood + Mango chutney/raita

Sides - Indian Summer - Make your own naanbrood + Mango chutney/raita

with Mango Chutney and Yogurt dip (sharing)

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

350 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Eieren, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

160 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

Garam masala

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Gluten, Eieren, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Sulfiet, Noten, Vis, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ tl

Zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Bloem

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4937 kJ
Energie (kcal)1180 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd34.6 g
Koolhydraten150.3 g
waarvan suikers45.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten34.7 g
Zout8.1 g
Potassium319.3 mg
Calcium222.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Mengkom
Kom
Steelpan
Deegroller
Koekenpan

Instructies

1
  • Add 200g of flour, the baking powder, 230g of Greek yoghurt, and 0.25 tsp salt to a mixing bowl.
  • Knead for 1 minute, until it comes together into a sticky ball (see Tip).
  • Rest the dough during the next step.

Tip: you want a sticky but manageable dough. If it's dry, add a little more yogurt; if it's too wet to roll, add a little flour.

2
  • Thinly slice the garlic.
  • Finely chop the fresh herbs, making sure to keep them separate.
  • Melt the butter in a saucepan, then remove from the heat and add the garlic and coriander. Stir together and season to taste with salt and pepper.
  • In a bowl, mix half of the mango chutney with the rest of the yogurt, garam masala*, mint, white wine vinegar, and honey. Season to taste with salt and pepper. 

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

3
  • Divide the dough into 6 equal balls.
  • Dust a rolling pin and the rolling surface with flour.
  • Roll each ball out onto the rolling surface into a thin, 15-20cm diameter naan.
  • Heat a clean frying pan over high heat. When the pan is nice and hot, cook each naan for 2 minutes per side, until lightly golden spots appear and the naan puffs up.
4
  • When the naans are done, brush them with the garlic coriander butter.
  • Serve the naans with the yogurt sauce and the mango chutney on the side.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders