Skip to main content
Locro de papa met een twist

Locro de papa met een twist

met zoete aardappel, courgette en witte kaas

4.1
(327)

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Sweet potato

125 g

Potatoes

¾ piece

Courgette

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.99 teaspoon

Ground paprika

2.5 g

Fresh coriander

50 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Wholewheat bread roll

10 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Calories781 kcal
Energy (kJ)3268 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate94 g
Sugar23 g
Dietary Fiber13 g
Protein28 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon voor 350 ml water en de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas is heerlijk in een salade de volgende dag.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege het gemalen komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak de cashewstukjes grof.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het bruine broodje.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes