Skip to main content
Locro de papa met een twist
Locro de papa met een twist

Locro de papa met een twist

met zoete aardappel, courgette en witte kaas

4.1
(327)

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

100 g

Zoete aardappel

125 g

Kruimige aardappelen

¾ unit

Courgette

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

2.5 g

Verse koriander

(May be present: Selderij)

50 g

Witte kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Bruin tarwebroodje

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja May be present: Lupine, Noten, Ei, Sesamzaad)

10 g

Cashewstukjes

(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3268 kJ
Calories781 kcal
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate94 g
Sugar23 g
Dietary Fiber12 g
Protein28 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege het gemalen komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak de cashewstukjes grof.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het bruin broodje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes