Skip to main content
Kung Pao-stijl bowl met kipgehakt

Kung Pao-stijl bowl met kipgehakt

met rijst, cashewstukjes en zoetzure komkommer

Dit gerecht is geïnspireerd op Sichuaanse Kung Pao. In plaats van kipblokjes gebruik je hartig gehakt, en knapperige cashewnoten in plaats van pinda's - maar behoudt de roergebakken groenten in een heerlijke zoete en pittige saus.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Paprikareepjes

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

25 ml

Water voor saus

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

½ el

Suiker

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

Energie (kJ)3260 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten97.3 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels7.3 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.4 g
Potassium164.5 mg
Calcium20.9 mg
Iron0.9 mg
Pan
Wok of hapjespan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en houd apart.
Komkommer bereiden
2
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de paprika en ui 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker.
  • Breng op smaak met peper en zout en houd apart. Roer af en toe door zodat de smaken goed intrekken.
Saus maken
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven een kleine kom.
  • Voeg de knoflook, de woksaus met gember, de sesamolie, de sambal, het maiszetmeel, de sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe. Meng goed door.
  • Voeg deze saus en het gehakt toe aan de wok. Roerbak 1 minuut.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen.
  • Leg de stir-fry en de komkommer erbovenop.
  • Garneer met de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders