Skip to main content
Krulpasta met broccoli, zongedroogde tomaten en pecorino

Krulpasta met broccoli, zongedroogde tomaten en pecorino

3.8
(534)

Dit gerecht is een variatie op een klassieke Italiaanse combinatie: pasta met tomaat en kaas. In dit recept wordt er broccoli aan toe- gevoegd. Broccoli gaat heerlijk samen met pecorino en tomaat. Daarnaast is deze pasta zeer gemakkelijk te maken.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Broccoli

150 stuk(s)

Gekleurde cherrytomaten

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

35 gram

Zongedroogde tomaten

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 750 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de caserecce en broccoli.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.

3

Kook de caserecce integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Kook na 2 minuten de broccoli mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de zongedroogde tomaten klein
4

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten klein. Verhit de olijfolie in een wok met deksel of hapjespan en bak de knoflook, cherrytomaten en zwarte balsamicoazijn, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de caserecce, en broccoli toe
5

Voeg de caserecce, broccoli en zongedroogde tomaten toe aan de wok of hapjespan. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecorino en olie van de zongedroogde tomaten naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders