Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
100 g
Pre-cut Romano beans
2 piece
Garlic
15 milliliters
Basil crème
90 g
Shrimp
125 g
Red cherry tomatoes
¼ piece
Lemon
5 g
Fresh curly parsley
2 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes en gesneden snijbonen, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Haal dan de deksel van de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd intussen de krulpeterselie fijn.
Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcréme door de krieltjes en snijbonen.
Tip: Heb je liever geen hele cherrytomaten in de saus? Halveer ze dan voor het bakken.
Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?