De maïskolven in dit gerecht zijn heerlijk zoet. Het geheim voor een extra lekkere maïskolf? Smeer ‘m in met een beetje roomboter!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
1 unit
Maiskolf
2 unit
Kipsaucijs
50 g
Labne
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Verwijder de bladeren van de maïskolf. Leg de maïskolf in een pan met deksel, vul met water totdat de maïskolf net onder water staat en kook de maïskolf, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Prik de kipsaucijsjes op 3 plekken in met een mesje. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipsaucijsjes in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Smeer de maïskolf in met de roomboter. Verdeel de kipsaucijsjes, maïskolf en krieltjes over de borden. Serveer met de labne.