Skip to main content
Slabootjes met kip en noedels
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!

Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Allergenen :
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

50 gram

Mie noedels

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Mangochutney

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Gefrituurde uitjes

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers28.1 g
Vezels7.1 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren. Roer af en toe door.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in reepjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 - 6 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika 4 - 5 minuten (zie Tip).

Tip: Je kunt de puntpaprika eventueel ook rauw serveren.

Noedels koken
3
  • Kook de noedels 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en voeg de noedels toe aan de kip.
  • Voeg de ketjap en de helft van de sojasaus toe. Voeg een scheutje kookvocht toe indien de noedels te droog zijn.
  • Meng in een saladekom de mayonaise, extra vierge olijfolie, de overige sojasaus en de overige honing (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege.

Serveren
4
  • Houd 3 - 5 slablaadjes per persoon apart. Snijd de overige sla grof en voeg toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing heen.
  • Serveer alle ingrediënten apart op tafel: de noedels met kip, de slablaadjes, mangochutney, salade, gefrituurde uitjes, komkommer, sambal en puntpaprika.
  • Laat iedereen zelf de slabootjes naar smaak vullen, of maak er eventueel een noedelsalade van! 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum
Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

met vegetarische kipstukjes en vers basilicum
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas
Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

geïnspireerd op moqueca
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en Nước chấm-dressing
Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander
Kip uit de oven met linguine en romige pesto

Kip uit de oven met linguine en romige pesto

met cherrytomaten
Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

met wortel, ui en frisse salade
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Orzo alla norma

Orzo alla norma

met vers basilicum en Parmigiano Reggiano
Vegetarische balletjes in romige masala saus

Vegetarische balletjes in romige masala saus

met naanbrood
Gepocheerd ei in groene groente-curry

Gepocheerd ei in groene groente-curry

met naanbrood, spinazie, prei en venkel

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen