Skip to main content
Kabeljauwfilet in citroen-rozemarijnmarinade

Kabeljauwfilet in citroen-rozemarijnmarinade

met groentemix en gebakken aardappelblokjes met kaas

4.1
(1,4K)

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Hollandse groentemix

1 stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

25 gram

Geraspte belegen kaas

gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kJ)3083 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.7 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rode ui in halve, fijne ringen en voeg toe aan de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Je hebt niet alle aardappelen nodig die je krijgt. Gebruik de aardappeltjes de volgende dag in een soep of gebakken ei.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan. Bak de Hollande groentemix 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groente en blus af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut op hoog vuur tot het water is verdampt.

Kabeljauw bakken
3

Haal de groente uit de pan en houd warm tot serveren.Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de groenten. Bak de gemarineerde kabeljauwfilet 2 - 4 minuten per kant tot de gewenste garing. Voeg ondertussen de geraspte belegen kaas toe aan de aardappelblokjes. Bak 1 minuut mee tot de kaas gesmolten is.

Serveren
4

Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de kabeljauwfilet op de groenten en schenk eventueel het bakvet uit de pan over het gerecht.

Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Het zit bijvoorbeeld ook in ei, zuivel en zeewier.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders