Skip to main content
Italiaanse spaghetti integrale met serranoham
Italiaanse spaghetti integrale met serranoham

Italiaanse spaghetti integrale met serranoham

Je serveert dit Italiaanse gerecht met mini-romatrostomaten

Hoewel het gerecht door de romatrostomaatjes een Italiaans tintje krijgt, komt de serranoham oorspronkelijk uit Spanje, uit de bergen in de streek Andalusië. Daar werd de ham vroeger gedroogd in de berglucht. Serranoham betekent dan ook ham uit de bergen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Serranoham

150 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2795 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten71 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de tomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of scheur de serranoham in repen.

Voeg de spinazie toe.
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 minuten op laag vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan en voeg, eventueel in delen, toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan.
6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige serranoham. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de romatrostomaten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen