Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Met aardappelpartjes, tomaat-pestosalade en sla

4.0
(701)

Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Volkoren pitabrood

(Contains: Gluten)

2 unit

Tomaat

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

100 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 g

IJsbergsla en veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4188 kJ
Calories1001 kcal
Fat54 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate85 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 22 minuten in de oven, of totdat de aardappelpartjes knapperig zijn. Schep halverwege om.

Pitabroodjes bakken
2

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de aardappelpartjes in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng in een saladekom met de pesto .

Gehakt bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los.

Gehakt mengen
5

Meng het gehakt met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes vullen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de aardappelpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes