Skip to main content
Couscous met gemarineerde kipfiletreepjes en rucoladressing

Couscous met gemarineerde kipfiletreepjes en rucoladressing

Dit gerecht maak je af met geurige rozemarijn

3.8
(812)

Aubergine is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. In dit recept bak je de aubergine kort in de koekenpan. Ben je trouwens een echte multitasker in de keuken en heb je een extra koekenpan of hapjespan? Bak dan de kipfiletreepjes in een andere pan, tegelijk met de aubergine.

Allergens:
Gluten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

12.5 g

Rucola

(May be present: Selderij)

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

⅓ sprig

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Tomaat

½ unit

Aubergine

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Paprikapoeder

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

100 g

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

175 milliliters

Kippenbouillon

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2912 kJ
Calories696 kcal
Fat30 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate59 g
Dietary Fiber21 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Food Processor
Tall-Sided Pan
Lid
Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 150 graden en bereid de bouillon.

Pureer de rucola met de extra vierge olijfolie
2

Scheur de rucola klein en snijd of pers de knoflook fijn. Pureer de rucola met de extra vierge olijfolie, ¼ van de knoflook, 1 el water per persoon, peper en zout met een staafmixer of in een blender tot een grove dressing.

3

Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de aubergine in de lengte in plakken van maximaal een ½ cm dik.

Bak de aubergine
4

Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Voeg als het nodig is extra olijfolie toe. Haal daarna uit de pan en houd warm in de oven.

Schenk de bouillon over de couscous
5

Verhit ondertussen 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous afgedekt wellen.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de kipfiletreepjes 8 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

Garneer met de rucoladressing
7

Maak de couscouskorrels met een vork los en verdeel dit over de borden. Serveer met de aubergine en kipfilet. Garneer met de rucoladressing.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes