Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met bataatfrietjes
Italiaanse pitabroodjes met bataatfrietjes

Italiaanse pitabroodjes met bataatfrietjes

3.8
(175)

Vul je pitabroodje met wat je zelf lekker vindt!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

2 unit

Tomaat

40 g

IJsbergsla en veldsla

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

3 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains: Gluten)

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories835 kcal
Energy (kJ)3493.6 kJ
Fat35 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate101 g
Dietary Fiber9 g
Protein32 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de bataat.
2

Schil de bataat en snijd in frieten van een 1 cm dik. Verdeel de bataatfrieten op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de frieten 12 - 15 minuten in de oven.

Voeg de tomaat toe.
3

Snijd ondertussen de tomaat klein en meng met de ijsbergslamelange in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het kipgehakt in 5 minuten los.

Verwarm de pitabroodjes.
5

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm ze 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

6

Voeg de zwarte balsamicoazijn en een ¼ van de groene pesto toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
7

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de overige groene pesto, het kipgehakt en de salade. Serveer met de bataatfrieten en overige salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes