Vul je pitabroodje met wat je zelf lekker vindt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
2 unit
Tomaat
40 g
IJsbergsla en veldsla
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains: Gluten)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de bataat en snijd in frieten van een 1 cm dik. Verdeel de bataatfrieten op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de frieten 12 - 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat klein en meng met de ijsbergslamelange in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het kipgehakt in 5 minuten los.
Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm ze 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.
Voeg de zwarte balsamicoazijn en een ¼ van de groene pesto toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de overige groene pesto, het kipgehakt en de salade. Serveer met de bataatfrieten en overige salade.