Je serveert je hotdog vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork sausage
(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
1 piece
Red onion
20 g
Onion chutney
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
1 piece
Tomato
½ piece
Apple
30 g
Lamb's lettuce
10 g
Chopped walnuts
7.5 g
Crispy fried onions
(Contains: Tarwe May be present: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 - 10 minuten. Blus af met de uienchutney en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karameliseren, totdat de suiker gesmolten is. Bak ondertussen de hamburgerbol op een bakplaat met bakpapier 4 - 5 minuten in de oven.
Snijd de pruimtomaat en de appel in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, appel, veldsla en walnootstukjes toe en schep om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de walnoten en gefrituurde uitjes of laat deze achterwege. De overige noten en gefrituurde uitjes kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of garneer je belegde boterham ermee. "
Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg met de boerenworst, de gebakken rode ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de salade.