Skip to main content
Honing-mosterd varkenshaas
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

½ tablespoon

Honey

1 piece

Carrot

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Eggplant

½ sprig

Fresh rosemary

150 g

Potatoes

1 piece

Garlic

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories510 kcal
Energy (kJ)2133 kJ
Fat14 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate55.7 g
Sugar24.1 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein34.3 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortelstaafjes met de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze op een bakplaat met bakpapier maar laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak de wortel en aardappel alvast 10 - 15 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de wortel en aardappel dan over één bakplaat en gebruik in stap 4 een tweede bakplaat.

Varkenshaas marineren
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.

In de oven bakken
4

Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcrème en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten naast de aardappel en wortel op de bakplaat en bak alles samen nog 25 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Past het niet op één bakplaat? Gebruik dan een tweede. Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is maar ook weinig zout bevat. Lekker én gezond dus.

Varkenshaas bakken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de oven en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.

Tip: Heb je nog marinade over? Verdeel deze dan over de varkenshaas in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs