Skip to main content
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met knapperige appelsalade en gekaramelliseerde ui

4.3
(290)

Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

Labels:
Family
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3533 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten109.5 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12.6 g
Eiwitten34.1 g
Zout1.9 g
Potassium1484.3 mg
Calcium64 mg
Iron2.7 mg
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. 
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbol bij de frieten in de oven.
Appel snijden
2
  • Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp 1/4 van de appel met een grove rasp en houd apart.
  • Snijd de overige appel in dunne plakjes.
  • Houd 3 plakjes per persoon apart ter garnering.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Salade maken
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. 
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Houd wat mesclunblaadjes apart voor de garnering. Voeg de overige mesclun toe aan een saladekom.
  • Voeg de appelplakjes en de komkommer toe. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng goed.
Burger maken
4
  • Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko.
  • Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon.
Burger bakken
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Het gehakt is vrij vet, dus voeg alleen olie of roomboter toe als de burger anders aan de pan lijkt te gaan plakken.
  • Bak de burger en de ui 7 minuten (zie Tip).
  • Keer de burger om en bak 4 minuten verder.
  • Plaats het deksel op de koekenpan en bak, afgedekt, 3 minuten, of tot de burger gaar is.

Tip: Je kunt de appelplakken ook meebakken.

Serveren
6
  • Snijd de hamburgerbol open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise naar smaak. 
  • Beleg met de appelplakjes, de mesclun, de burger en de ui. 
  • Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders