Skip to main content
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie

Pistou is een heldere, kruidige Provençaalse saus die lijkt op pesto, maar dan simpeler: het bestaat uit basilicum, knoflook en olijfolie. Deze saus is waarschijnlijk ontstaan door culinaire uitwisselingen tussen de regio's Ligurië en de Provence.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2675 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels13 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.7 g
Potassium2154 mg
Calcium139.3 mg
Iron3.9 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaten.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg de tomaten toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en verwarm nog 1 minuut. 
  • Breng op smaak met peper en zout en houd apart.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Voeg dan de knoflook toe aan de pan.

Pistou maken
3
  • Voeg de knoflook en het basilicum toe aan een hoge kom.
  • Voeg een scheutje melk en een scheutje olijfolie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Stamp vlak voor serveren de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper. Voeg de pistou, de mosterd en een klontje roomboter toe en stamp goed door. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak 3 minuten verder. 
  • Serveer de aardappelpuree op borden.
  • Leg de vis en de tomaten erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders