Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
100 g
Sweet potato
½ piece
Eggplant
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ piece
Red onion
100 g
Cypriot-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
0.96 piece
Pita bread
50 g
Shredded red cabbage
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains: Sesamzaad)
5 g
Fresh flat leaf parsley
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
2 tablespoon
Red wine vinegar
1.5 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in de helft en vervolgens in parten van 1 - 1 1/2 cm dik. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm bij 2 cm. Voeg de zoete aardappel, de knoflook en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.
Verdeel de zoete aardappel en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.
Tip: (BE-ONLY) Houd je niet van gepekelde rode ui? Bak de rode ui dan mee met de groenten in de oven en besprenkel vlak voor serveren met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.
Snijd ondertussen de grillkaas in plakken van ongeveer 1 - 2 cm dik. Snijd de pita in punten. Meng de grillkaas en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de za'atar in een kom.
Voeg de grillkaas en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier. Meng de rodekool door de groenten en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of tot de grillkaas goudbruin kleurt.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de geroosterde groenten en grillkaas over de borden. Garneer met de overige za'atar, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.
Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.