Skip to main content
Roasted Vegetables with Cypriot-Style Cheese
Roasted Vegetables with Cypriot-Style Cheese

Roasted Vegetables with Cypriot-Style Cheese

with sweet potato, pita bread & quick-pickled red onion

3.9
(279)

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Sweet potato

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Red onion

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

0.96 piece

Pita bread

50 g

Shredded red cabbage

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains: Sesamzaad)

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3421 kJ
Calories818 kcal
Fat44 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate67 g
Sugar20 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in de helft en vervolgens in parten van 1 - 1 1/2 cm dik. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm bij 2 cm. Voeg de zoete aardappel, de knoflook en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

Rode ui pekelen
2

Verdeel de zoete aardappel en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.

Tip: (BE-ONLY) Houd je niet van gepekelde rode ui? Bak de rode ui dan mee met de groenten in de oven en besprenkel vlak voor serveren met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.

Mengen
3

Snijd ondertussen de grillkaas in plakken van ongeveer 1 - 2 cm dik. Snijd de pita in punten. Meng de grillkaas en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de za'atar in een kom.

Roosteren
4

Voeg de grillkaas en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier. Meng de rodekool door de groenten en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of tot de grillkaas goudbruin kleurt.

Snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde groenten en grillkaas over de borden. Garneer met de overige za'atar, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn