Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels. De calzone is uitgevonden als handige to-go-variant.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Romano pepper
1 piece
Banana pepper
65 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Dried oregano
200 g
Passata
15 g
Leccino olives
½ piece
Pizza dough
5 g
Fresh basil
20 g
Arugula
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en de Turkse groene peper en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Snipper de helft van de rode ui en snijd de andere helft in halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gedroogde oregano en passata toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur en blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Laat 5 - 7 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de leccino olijven in plakjes.
Rol ondertussen het ronde pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Duw het pizzadeeg met je handen of een deegroller goed uit elkaar zodat het wat breder wordt. Zo kun je de pizza straks makkelijker dichtvouwen. Snijd het deeg vervolgens door de helft. Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd 1 cm van de randen vrij.
Tip: Het originele recept van het pizzadeeg is speciaal voor HelloFresh aangepast: het bevat nu meer vezels en minder zout! Het resultaat is lekker én voedzaam.
Verdeel de rode puntpaprika, Turkse groene peper, overige rode ui en de helft van de cherrytomaten over de tomatensaus. Bestrooi met de gesneden olijven en breng op smaak met peper en zout. Vouw de niet-belegde kant over de vulling heen en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens de randen naar binnen. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Heb je bloem in huis? Bestrooi de dichtgevouwen calzone met bloem. Zo krijg je een mooie structuur!
Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, overige cherrytomaten en basilicum door de dressing.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?
Verdeel de groentecalzones over de borden en serveer de salade ernaast.