Skip to main content
Griekse saladebowl met varkenshaasgyros

Griekse saladebowl met varkenshaasgyros

met geroosterde aubergine en feta

Met dit recept tover je 293 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Snel & gezond
Keto
-30% koolhydraten
Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Noten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

¼ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten, Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2435 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels5.4 g
Eiwitten38.6 g
Zout1.7 g
Potassium548.4 mg
Calcium158.3 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aubergine roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de za'atar en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Rooster de aubergine 15 - 18 minuten in de oven.
Yoghurtsaus maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Rasp 1/4 knoflookteen per persoon met een fijne rasp.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de komkommer.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gyros bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gyros 3 - 5 minuten, of tot het vlees gaar is.
  • Hak de cashewnoten grof. Snijd de tomaat in blokjes. 
Serveren
4
  • Verdeel de botersla over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.
  • Schep de yoghurtsaus in het midden. Leg de overige komkommer, de tomaat, de aubergine en de gyros eromheen.
  • Verkruimel de feta over het gerecht. Garneer met de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders