Skip to main content
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

3.1
(251)

Skrei is een vissoort uit de orde van de kabeljauwachtigen. Deze vis wordt ook wel bestempeld als de wonderkabeljauw. De skrei wordt met lange lijnen gevangen door kleine vissersbootjes in Noorse Loften. In dit recept laten wij de vis zwemmen in de quinoa en stoom je hem gaar.

Allergens:
Noten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Quinoa

125 g

Broccoli

½ unit

Courgette

2 sprig

Verse oregano

3 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Skreifilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2222 kJ
Calories531 kcal
Fat13 g
Saturated Fat1.8 g
Carbohydrate58 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.

Quinoa bereiden
2

Doe de quinoa in een ovenschaal en giet de bouillon erover. Zet de ovenschaal onder in de oven (er komt nog een bakplaat boven) en stoom de quinoa gaar in 25 - 30 minuten.

Snijden
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Ris de blaadjes van de verse kruiden van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Hak de amandelen grof.

In de oven
4

Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met de verse kruiden en amandelen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat boven de ovenschaal in de oven en rooster de groenten 15 - 20 minuten, of totdat ze goudbruin kleuren.

Vis stomen
5

Schep de quinoa een keer om. Leg de skrei met de velzijde op de quinoa in de oven en stoom de laatste 8 - 10 minuten mee. Of als deze vis gaar is.

Serveren
6

Verdeel de quinoa, skrei en geroosterde groenten over de borden. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi de skreifilet met peper en zout. Besprenkel naar smaak nog met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes