Skip to main content
Geroosterde feta met honing en zoete aardappel
Geroosterde feta met honing en zoete aardappel

Geroosterde feta met honing en zoete aardappel

met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla

4.2
(298)

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? (Het juiste antwoord is: zoete aardappel. Daarnaast zijn beide supergezond en rijk aan zink, ijzer, kalium, vitamine B en C!)

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Green lentils

300 g

Sweet potato

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

g

Greek-style cheese

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

40 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)2738 kJ
Calories655 kcal
Fat32.2 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate79.4 g
Sugar30.7 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein7.1 g
Salt0.3 g
Potassium534.9 mg
Calcium37.8 mg
Iron1.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot de zoete aardappel goudbruin is.

Tip: Bedek alle zoete aardappel met een laagje olijfolie, anders brandt hij snel aan.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de feta op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 7 - 10 minuten mee in de oven.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

Linzen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.

Tip: Naast veel vezels, gezonde complexe koolhydraten en eiwitten bevatten linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn linzen rijk aan onder andere kalium, dat helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Sla maken
5

Besprenkel ondertussen de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola en veldsla klein. Meng de rucola en veldsla in een kom met de overgebleven citroendressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel rucola en veldsla over de borden en schep de groene linzen er tussen. Verdeel de zoete aardappel, tomaatjes en feta erover en garneer met de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes