Dit gerecht is zacht door de combinatie van pasta, vette makreel en venkel. Je brengt de maaltijd op smaak met een extra vierge olijfolie en verse tijm. Wist je dat je verse tijm gemakkelijk kunt laten drogen aan een lijntje? Het werkt ook als luchtverfrisser!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Venkel
½ unit
Groene paprika
3 sprig
Verse tijm
(May be present: Selderij)
90 g
Volkoren casarecce
(Contains: Gluten)
80 g
Gerookte makreel
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper ondertussen de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Snijd de paprika in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Kook de caserecce, afgedekt, 10 à 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, venkel en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 9 – 10 minuten. Voeg halverwege de paprika en zwarte balsamicoazijn toe.
Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel, met twee vorken, in kleinere stukken.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van de makreel aan de caserecce toe en roer goed door. Roer daarna de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.