Skip to main content
Gerookte makreel met venkel en pasta
Gerookte makreel met venkel en pasta

Gerookte makreel met venkel en pasta

3.8
(697)

Dit gerecht is zacht door de combinatie van pasta, vette makreel en venkel. Je brengt de maaltijd op smaak met een extra vierge olijfolie en verse tijm. Wist je dat je verse tijm gemakkelijk kunt laten drogen aan een lijntje? Het werkt ook als luchtverfrisser!

Allergens:
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Venkel

½ unit

Groene paprika

3 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

90 g

Volkoren casarecce

(Contains: Gluten)

80 g

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2849 kJ
Calories681 kcal
Fat30 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate68 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein28 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Bereiden en snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper ondertussen de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Snijd de paprika in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Koken
2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 à 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, venkel en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 9 – 10 minuten. Voeg halverwege de paprika en zwarte balsamicoazijn toe.

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel, met twee vorken, in kleinere stukken.

Pasta op smaak brengen
5

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van de makreel aan de caserecce toe en roer goed door. Roer daarna de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes