Skip to main content
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade

4.1
(374)

Jus is een Franse saus die wordt gemaakt door vleessappen te laten inkoken met bouillon of wijn en smaakmakers. Het is lichter dan een gewone saus, rijk aan smaak en perfect om geroosterde of gegrilde gerechten te verrijken.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels10.9 g
Eiwitten31.4 g
Zout1 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Breng ruim water aan de kook in een hapjespan met deksel. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en voeg opnieuw toe aan de pan. Bewaar apart tot stap 5. 

Snijden
2

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de sla grof en de verse kruiden fijn. Bewaar apart tot stap 5.

Steak bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak en ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
4

Voeg de ketjap en het achtergehouden kookvocht toe aan de pan met ui. Meng goed door en laat 1 minuut koken (zie Tip). Zet het vuur uit en roer het mosterdzaad erdoorheen.

Tip: Als je geen ketjap in huis hebt kun je ook een sojasaus met wat suiker of honing gebruiken.

Afmaken
5

Voeg een klontje roomboter en de Italiaanse kruiden toe aan de aardappelen en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de sla en de verse kruiden toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de salade over borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en serveer ernaast. Schenk de uienjus over de steak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders