Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ sachet(s)
Italian seasoning
1 piece
Garlic
100 g
Beef mince
25 g
Panko breadcrumbs
½ piece
Onion
ā
Tomato paste
150 g
Green beans
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Low sodium beef stock
1 teaspoon
Sugar
¾ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Maak dan de helft van de hoeveelheid frietjes en gebruik de overige aardappelen voor een ander gerecht.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng het gehakt in een grote kom met de panko, de knoflook en per persoon: 3/4 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 20 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot stap 5.
Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Voeg een bodempje water toe aan een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 6 ā 8 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens af.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Kalium zorgt voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Scheur de mozzarella klein. Besprenkel het gehaktbrood met de tomatensaus en de mozzarella. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak 2 - 3 minuten, of tot de mozzarella is gesmolten.
Tip: Is het gehaktbrood nog niet gaar? Gaar het gehaktbrood 5 - 10 minuten langer in de oven.
Snijd het gehaktbrood met mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Serveer de frietjes en de sperziebonen ernaast. Besprenkel het gerecht met de tomatensaus uit de ovenschaal.